Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ούτε στεφάνι στην κηδεία του Θ.Αγγελόπουλου


Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα θρηνεί τον άδικο χαμό του κορυφαίου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου και το σύνολο των Μ.Μ.Ε αναφέρουν τη Φλώρινα ως τη «μούσα» του καλλιτέχνη, που την έκανε γνωστή στα πέρατα του κόσμου, την ίδια ώρα ο Δήμος Φλώρινας όχι απλώς δεν αποφάσισε να τιμήσει τον Θ.Αγγελόπουλο, αλλά δε στέλνει ούτε ένα στεφάνι στην κηδεία του που θα γίνει σήμερα στις 4 μ.μ. από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα που εξέδωσε ο Δήμος Φλώρινας με αφορμή το θάνατο του σκηνοθέτη:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2012, συζήτησε προ ημερησίας διάταξης ως κατεπείγον θέμα, την έκδοση Ψηφίσματος λόγω του εκτάκτως επισυμβάντος θανάτου του πολυβραβευμένου για το έργο του και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη, τιμημένου και με το Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών, παγκόσμιας εμβέλειας κορυφαίου Έλληνα Σκηνοθέτη, Σεναριογράφου και Παραγωγού Κινηματογράφου Θεόδωρου Αγγελόπουλου.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας Αποφάσισαν Ομόφωνα να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον εκλιπόντα, του οποίου η σύνδεση με την πόλη μας ήταν ιδιαίτερη, καθώς υπήρξε λάτρης της Φλώρινας, των ανθρώπων και των τοπίων της, τα οποία απετέλεσαν πηγή έμπνευσης σε πολλές ταινίες του, που στη συνέχεια απέσπασαν εξαιρετικές διακρίσεις. Η Ελλάδα και η Φλώρινα, έμειναν φτωχότερες μετά το θάνατο του εξαιρετικά χαρισματικού αυτού ανθρώπου. Το παρόν ψήφισμα:
1. Να αποσταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
2. Να δημοσιευθεί στον Τύπο.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Δρ. Ζαχαρούλα (Ζέτα) Ρίζου

18 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Το επίπεδο και ο βήχας δεν κρύβονται. Αν η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, η Φλώρινα τρώει και τα σωθικά της.
      Ντροπή για να αισθανθεί κανείς πρέπει να ξέρει και τι είναι.

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΟΠΗ? Ε?
      ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟΘΑΝΩΝΤΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΡΕ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟΙ (τρις)?
      ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ Ο ΕΚΛΙΠΩΝ! ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ? ΔΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΗΘΗ!
      ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΟΛΥΒΑ ΔΑΦΝΕΣ ΜΑΡΟΥΛΙΑ κλπ.
      ΓΙΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ!
      ΗΤΑΝ Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ "ΤΕΟ" ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΛΙΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΤΑΠΕΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ!
      ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ! ή ΔΕΝ ΗΤΑΝ?

      Διαγραφή
  2. Γιατί ντροπή; Σε περίοδο κρίσης και αιματηρής λιτότητας πεταμένα λεφτά σε λουλούδια που ενδεχομένως καταλήγουν σε μπουζουκομάγαζα Α΄ ή Β΄διαλογής; Ναι στο ψήφισμα, ναι στην αναγνώριση του έργου του, ναι και σε άλλες ενδεχομένως πρωτοβουλίες, με στόχο την ανάδειξη και προβολή της περιοχής μας. Αλλά όχι και στεφάνι για τα μάτια του κόσμου(;) και όχι μόνο. Αν περισεύουν χρήματα, ειδικά αυτές τις μέρες, υπάρχουν τόσες άλλες πραγματικές ανάγκες που χρήζουν την ορθολογική διαχείριση μέχρι και του τελευταίου λεπτού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μέχρι και το τελευταίο ευρώ?? αυτά να τα πείτε στους ανακριτές που σας ψάχνουν ρε παπαγαλάκια τσακίστείτε από τη Φλωρινίτσα μας!! άι σιχτίρ

      Διαγραφή
    2. Και καλά "εμείς" να φύγουμε,εσείς πως θα πορευθείτε ρε απίθανε; Σε αυτό το τόπο χρειάζεται ομόνοια και αλληλεγγύη τα "άι σιχτίρ", δεν προάγουν την κατάσταση, αλλά αντίθετα υποδαυλίζουν τον ήδη ραγισμένο κοινωνικό ιστό της περιοχής μας.

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ "ΣΤΟ ΓΥΨΟ". ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ.
    ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΚΑΗΜΕΝΗ ΦΛΩΡΙΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το "παπαδαριό",όπως το λες Rafaela, έκανε και κάνει ότι μπορεί. Λειτουργεί Γηροκομείο, διαθέτει φιλόπτωχο με πλούσια δράση αναγνωρισμένη από την Ακαδημία Αθηνών πριν από λίγα μόλις χρόνια, διαθέτει καθημερινά συσσίτιο σε ανήμπορους συμπολίτες μας όπως και στους κρατούμενους των κρατητηρίων,λειτουργεί κατασκηνώσεις και προσφέρει ό,τι και όσο μπορεί... Εμείς, οι υπόλοιποι, οι απέξω προοδευτικοί τι έχουμε κάνει για όλους αυτούς γύρω μας;

      Διαγραφή
  4. Τον Αγγελόπουλο τον ζαχαροπλάστη μάλιστα αυτόν "τον παγκοσμίου έμβελείας σκηνοθέτη" γιατί πρέπει να τον τιμήσουμε;;
    Η υπόθεση αφορά μάλλον το κύκλωμα που τον ανέδειξε και εκστασιάζεται στα απίστευτα ανιερά και ανούσια έργα του.Εκτός και αν "επίπεδο" και "σκηνοθέτης" είναι έννοιες ταυτόσημες για τους κομπλεξικούς επαρχιώτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΞΙΦ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΦΙΛΕ 02:57 ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ. ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΞΑΝΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι έχεις να πεις εκτός από τη μίζερη ανθρωποφαγία σου; Χίλιες φορές να δοθούν λεφτά σε φορείς που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, παρά για επικοινωνιακά τερτίπια και δήθεν θρήνους άσχετων, που κάνουν ότι καταλαβαίνουν από υψηλή τέχνη (πόσες ταινίες του Αγγελόπουλου έχεις δει ολόκληρες και τι έχεις καταλάβει; ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!)

      Διαγραφή
  6. Το "παπαδαριό" της Φλώρινας, προοδευτική Rafaela και λοιποί "ευαίσθητοι" άνθρωποι του "πνεύματος", που μάθατε να πιπιλίζετε δυο καραμέλες και νομίζετε ότι λέτε και σοφίες, ταΐζει κάτι εκατοντάδες άπορους συνανθρώπους μας, Έλληνες και ξένους, Χριστιανούς και μη. Προφανώς, πολύ θα το θέλατε να τους μάσουμε όλους και να τους στείλουμε στα κάτεργα (όπως έκανε ο πατερούλης Στάλιν ή ο θείος Εμβέρης) αλλά -τι κρίμα!- δε θα ζήσουμε για να το δούμε. Για την ώρα συνεχίστε να βρίζετε τους παπάδες (τον "Καντιώτη" οπωσδήποτε), εξασφαλίζοντας αδαπάνως τον τίτλο των "προοδευτικών", και ...γυρίστε από το άλλο πλευρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το παπαδαριό που ξεφτελίζει το ράσο είναι το θέμα μας! ο καντιώτης δεν ήταν ξεφτίλας σαν εσάς, πάπαρε μου...γκεγκε?

      Διαγραφή
  7. Αντί στεφάνου προτείνω μια στέγη στην Καλών Τεχνών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και το θέμα μας δεν είναι το παπαδαριό, εγώ ξέρω άτομα που μοιράζονται μεταξύ τους τα τρόφιμα, διορίζουν σε μητρόπολη κλπ δικά τους χριστιανικά παιδιά και δίνουν αποδείξεις για δήθεν δωρεές(και πάλι σε δικά τους παιδιά) που εκπίπτουν από την εφορία για να γλιτώσουν τα έξοδα. και οι υπόλοιποι μαλ... πληρώνουμε. Επί Καντιώτη δεν τους βαστούσε να κάνουν τίποτα. Τώρα το κάνανε μπουρ...λο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΜΑΡΧΕ ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΗΣΩ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΙΑΝΗΣ, ΤΖΙΑΝ ΜΑΡΙΑ ΒΟΛΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ : ΩΞΩ ΓΙΑ ΩΞΩ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ.
    ΚΕΝΤΡΩΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αγαπάτε τον καντιωτη , η μαυριλα σας τεριαζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή