Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Νίκη με άμυνα-μπετόν!

Με το «δεξί» μπήκε στη νέα αγωνιστική σεζόν το ανδρικό τμήμα του Αμύντα Αμυνταίου, επικρατώντας το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου με 20-11 του Αρίων Πτολεμαϊδας, για τον 4ο όμιλο της Β Εθνικής Ανδρών. Όπως μαρτυρά και το ιδιαίτερα χαμηλό σκορ, οι
δυνατές άμυνες κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με τον Αμύντα με εξαίρεση 2-3 φάσεις να παίρνει «άριστα» σε αυτόν τον τομέα, αφού περιόρισε τα επιθετικά ατού του Αρίωνα στο έπακρο αποσοβώντας πολλούς αιφνιδιασμούς, με κανέναν παίκτη του να μην υστερεί αμυντικά, καλύπτοντας έτσι τα επιθετικά κενά που ανά διαστήματα παρουσίαζε!
Το 1ο ημίχρονο ξεκίνησε νωθρά επιθετικά και για τις 2 ομάδες, αφού στο 10λεπτο το σκορ ήταν 2-1 υπέρ του Αμύντα, όμως οι αποτελεσματικές άμυνες έδωσαν την ευκαιρία στον Αμύντα να ξεφύγει στο 25 με 7-2, με τους Παπαχρήστου Γ. (6 γκολ στην επιστροφή του στον Αμύντα μετά από 1 χρόνο) και του αρχηγού της ομάδας Δημητρίου (4 γκολ) να ηγούνται των επιθετικών προσπαθειών της ομάδας, ενώ δυο γκολ του Αρίωνα έκλεισαν το ημίχρονο στο 7-4.
Στην επανάληψη, και παρά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Ρόμπης, ο Αμύντας συνέχισε την πολύ καλή αμυντική του προσπάθεια, την οποία στήριξε εξίσου ο τερματοφύλακας Θεοχαρίδης, και ξέφυγε στο σκορ με 15-6 στο 45 και 20-10 στο 55, χάρις τις επιθετικές προσπάθειες που οργάνωνε εξαιρετικά ο Κωστόπουλος και ολοκλήρωναν οι Παναγιωτίδης (6 γκολ), Ηλίας και Τόιτος (2 γκολ αμφότεροι), ενώ Χαϊτίδης και Τσαναξίδης (από 3 γκολ) κρατούσαν τον Αρίων στο παιχνίδι.
Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια του κόσμου, ο οποίος στήριξε με τον παλμό του τους παίκτες της ομάδας, συνεχίζοντας το «έργο» που ξεκίνησε με την εξαιρετική παρουσία του στο γυναικείο τμήμα.
Ο παίκτης του Αμύντα, Ιωάννης Τόιτος δήλωσε: «Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, εμείς το τηρήσαμε αυτό και κάναμε την καλύτερη αρχή που θα μπορούσαμε. Σίγουρα οι επιθετικές αδυναμίες είναι κάτι πάνω στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε, παρόλα αυτά τα καταφέραμε και σε αυτό μας βοήθησε και ο κόσμος.»
Επόμενη αγωνιστική για τον Αμύντα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου εντός έδρας στις 20:00 , με αντίπαλο τον ΑΟ Κοζάνης.
Αμύντας (Λευτέρης Ελευθεριάδης): Κοσμίδης, Λιάσης (τ/φ), Τσιτιρέκης, Παπαϊωάννου, Παναγιωτίδης 6, Δημητρίου 4, Ηλίας 2, Θεοχαρίδης (τ/φ), Θωμαίδης, Ρόμπης, Καλαίτζιδης, Γαβριηλίδης, Παπαχρήστου Γ. 6, Πετρίδης Δ., Κωστόπουλος, Τόιτος 2
Αρίων (Δημήτρης Πασιαλής): Κατωτοικίδης 2, Χαϊτίδης 3, Αβραμίδης 2, Κόλλιας 1, Γκούμας, Χαραλαμπίδης (τ/φ), Ακριτίδης, Κουτμάνογλου, Τσαναξίδης 3, Χαλκίδης (τ/φ), Κωστικίδης, Πετρίδης Σ., Παπακοσμάς
Δεκάλεπτα: 2-1, 6-2, 9-4 (ημίχρονο), 12-5, 17-8, 20-11 (τελικό)
Δίλεπτα: 6-5, Κόκκινες: 1 (Ρόμπης για επικίνδυνο παιχνίδι, δεν κρατήθηκε δελτίο)- 0, Πέναλτι: 1/2, 1/4

Διατητές: Δεληγιαννίδης-Τριανταφύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου