Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

"Ο Θεός των μικρών πραγμάτων" στη Λέσχη Ανάγνωσης Βενετία

Η Λέσχη Ανάγνωσης Βενετία λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια σ΄ένα ζεστό χώρο όπου τα μέλη της έχουν φτιάξει με πολύ αγάπη και μεράκι στην Δημ .Λαμπράκη 10.
Εκεί δέχονται επισκέψεις μελών άλλων Λεσχών όπου ανταλλάσουν απόψεις σχόλια και κριτική γύρω από ένα βιβλίο. Συνήθως ένα μέλος της
ομάδας συντονίζει τις συναντήσεις. Επιλέγουν ένα βιβλίο προς συζήτηση. Φροντίζουν να το διαβάσουν μέχρι την επόμενή τους συνάντηση μαζί με κάποια άλλη Λέσχη προσκεκλημένη τους.
Καλούν τους συγγραφείς για να τους γνωρίσουν από κοντά και τους επιφυλάσσουν την ίδια μοίρα με τα βιβλία τους - ,φύλλο και φτερό.
Συγκινούνται, παθιάζονται, τσακώνονται, γελάνε, τρώνε, πίνουν, διαβάζουν, διαβάζουν, διαβάζουν!
Το προηγούμενο Σάββατο 7/12 καλεσμένη της Λέσχης Ανάγνωσης «Βενετία» ήταν η Λέσχη Ανάγνωσης ΠΟΚΕΑΤΕ Θες/νίκης όπου συζήτησαν και σχολίασαν το βιβλίο:
Ο Θεός των μικρών πραγμάτων της Αρουντάντι   Ρόι.
(Ενα εκατομμύριο δολάρια σε προκαταβολές για έναν πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα είναι κάτι που αγγίζει τα όρια της υστερίας. Η επιτυχία της 37χρονης Ινδής Αρουντάτι Ρόι, μια επιτυχία που ξεκίνησε από τη Βρετανία και εξαπλώθηκε ως επιδημία (το βιβλίο μεταφράζεται σε 16 γλώσσες σε 19 χώρες), έχει προκαλέσει τόσο την περιέργεια όσο και τη ζήλεια των λογοτεχνικών κύκλων της πατρίδας της………)
Τα μέλη του ΠΟΚΕΑΤΕ έφτασαν στην χιονισμένη Φλώρινα στις 9 το πρωί. Είχανε προγραμματίσει να επισκεφτούν το Μουσείο αλλά δυστυχώς ήταν κλειστό. Στο χώρο της Λέσχης Βενετίας τους περίμενε ζεστός καφές και τσάι και πολλά πολλά γλυκά φτιαγμένα από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Συλλόγου “Βενετία”.
Η συνάντηση κράτησε 3 ώρες περίπου με ευχάριστη συζήτηση επί του βιβλίου αλλά και με ξενάγηση-παρουσίαση στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου όπου υπάρχουν 600 και πλέον τίτλοι βιβλίων αλλά και ξενάγηση στο χώρο του καλλιτεχνικού εργαστηρίου και της πλεκτικής. Τα Μέλη του ΠΟΚΕΑΤΕ έφυγαν κατενθουσιασμένα με την όλη οργάνωση και λειτουργία τόσο της Λέσχης Ανάγνωσης Βενετίας όσο και των υπόλοιπων τμημάτων.
Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της Πόλης και αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη αργά το απόγευμα.
Τα μέλη των δύο Λεσχών κανονίσανε να συναντηθούνε τον ερχόμενο  Φεβρουάριο   στο χώρο του ΠΟΚΕΑΤΕ στη Θες/νίκη.
Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΗΣ «ΒΕΝΕΤΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ.
Η Λέσχη Ανάγνωσης Βενετία διοργανώνει δημιουργικά Σαββατοκύριακα για τους μικρούς μας φίλους. Επιλέγει ένα παιδικό βιβλίο το προτείνει στους μικρούς βιβλιοφάγους και τότε γίνονται οι δημιουργικές συναντήσεις. 
Διαβάζουμε  τα καλύτερα αποσπάσματα, δραματοποιούμε σκηνές του βιβλίου, φτιάχουμε  κατασκευές,ζωγραφίζουμε τους ήρωες,  παρακολουθούμε σχετικές παραστάσεις, γνωρίζουμε τους συγγραφείς…………..
Η πρόεδρος του Συλλόγου  «Βενετία» η Κ.Μαρία Μανή Κραβαρίτη μας λεει:
«Όταν τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να διαβάσουν, διαβάζουν».
«Στην εκπαίδευση έχουμε κατορθώσει να κάνουμε τα παιδιά να μισήσουν το διάβασμα» «Αλλά η λέσχη ανάγνωσης είναι ένας τρόπος να… κολλήσουν το μικρόβιο. Τα περισσότερα από τα παιδιά που πρωτοέρχονται δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα λογοτεχνικό βιβλίο».
Πιστεύουμε ότι έχουμε βρεί τον σωστό τρόπο ώστε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα.
Όσοι λοιπόν  βιβλιοφάγοι  μικροί και μεγάλοι θέλουν να ενταχθούν στην Λέσχη Ανάγνωσης Βενετία ή να γίνουνε μέλη της Δανειστικής Βιβλιοθήκης δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το χώρο μας ή να μας καλέσουν στα τηλέφωνα 6982997030 ή 2385029015.
Υπεύθυνη Λέσχης Ανάγνωσης Κ. Φανή Κούκα.

Υπεύθυνη Δανειστικής Βιβλιοθήκης Κ. Διακοπούλου Όλγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου