Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση – απάντηση του Αιμίλιου Ασπρίδη

Αγαπητοί μου φίλοι,
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
βρίσκομαι δυστυχώς και πάλι στην ανάγκη να αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Αιτία, για άλλη μία φορά, ο Βοσκόπουλος που ο κόσμος τον επέλεξε να είναι ο δήμαρχος της Φλώρινας και αυτός, αντί να σταθεί στο ύψος της τεράστιας αυτής ευθύνης, κάνει το μόνο που γνωρίζει πολύ καλά: βουτηγμένος στο «βούρκο» σπαρταράει προσπαθώντας να σκορπίσει λάσπη στον καθένα που δεν πείθεται ότι ο «βούρκος» είναι πισίνα με καθαρό νερό. Λυπάμαι που για
άλλη μία φορά υποχρεώνομαι να απαντώ σε έναν κοινό συκοφάντη.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Βοσκόπουλος ισχυρίζεται πως είπα ψέματα ότι δεν υπήρξα ποτέ πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περάσματος. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο, αντίθετα είπα ότι δεν διατέλεσα ποτέ πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού, για έντεκα περίπου χρόνια και όχι της Κοινωφελούς Επιχείρησης στην οποία μετατράπηκε τον τελευταίο χρόνο (2010) της δωδεκαετούς θητείας μου στο δήμο. Ούτως ή άλλως, η Κοινωφελής δεν είχε καμία από τις δυνατότητες της προηγούμενης μορφής της, δηλαδή να εκτελεί εργασίες κύρια επισκευών και συντηρήσεων, να εμπλέκεται σε πολιτιστικές δραστηριότητες (όπως εορτές 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου αλλά και τα τοπικά πανηγύρια), ψυχαγωγικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων και διάφορες εκδρομές, αλλά και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες. Όλα τα παραπάνω είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ανάπτυξης μέχρι την άνοιξη του 2010, οπότε και άλλαξε μορφή.
Το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Περάσματος είχε αποφασίσει να ενισχύει μέσω της δημοτικής επιχείρησης, τις πολιτιστικές δραστηριότητες στα χωριά του δήμου, μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ κατ’ έτος, για εκδηλώσεις που αποφάσιζαν και πραγματοποιούσαν τα τοπικά συμβούλια των οικισμών κατά την 25η Μαρτίου, 28η Οκτωβρίου και τα τοπικά τους πανηγύρια. Φαίνεται πως μόνο ο Βοσκόπουλος ξέχασε ότι σε όλα τα χωριά, μετά τις παρελάσεις, κερνούσαν τον κόσμο, συνήθως λουκούμια και κονιάκ ή  ουίσκι. Σε κάθε περίπτωση αυτό ήταν απόφαση των τοπικών συμβουλίων και η Δημοτική Επιχείρηση αναλάμβανε την σχετική δαπάνη. Εγώ ως δήμαρχος, δεν ήθελα να παρεμβαίνω και να επηρεάζω τις όποιες πρωτοβουλίες και αποφάσεις των εκλεγμένων τοπικών συμβουλίων, εφόσον βεβαίως κινούνταν εντός των πλαισίων της νομιμότητας και δεν ξεπερνούσαν το προκαθορισμένο, από το δημοτικό συμβούλιο, χρηματικό πλαφόν.
Ισχυρίζεται ακόμα ο Βοσκόπουλος, ότι η επιχείρηση Florina Travel διεκδικεί ένα ποσό που αγγίζει τις 13.000 ευρώ, για μετακινήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τα λεωφορεία της (προφανώς για κάποιες εκδρομές δημοτών, συνήθως στην έκθεση Agrotika, μετακινήσεις αθλητικών σωματείων, αλλά και μαθητών των δημοτικών σχολείων). Που βρίσκεται το μεμπτό, αν η Δημοτική Επιχείρηση δεν πρόλαβε να αποπληρώσει την σχετική δαπάνη πριν αλλάξει μορφή και απολέσει πλέον αυτή την αρμοδιότητα;
Ανακάλυψε ο ντετέκτιβ Βοσκόπουλος και μία κρουαζιέρα στο Αιγαίο στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι και πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 5 χρόνια (Ιούλιος 2009), για την οποία ψευδώς ισχυρίζεται ότι αρνήθηκα την ύπαρξή της. Αντίθετα, στη συνέντευξή μου είπα ότι όσοι συμμετείχαν κατέβαλαν το προσυμφωνημένο αντίτιμο της συμμετοχής τους και ο δήμος δεν είχε καμία τυπική εμπλοκή. Βεβαίως, η τότε Δημοτική Επιχείρηση στα πλαίσια των τότε αρμοδιοτήτων της είχε τη δυνατότητα και επιδότησε με κάποιο ποσό αυτή τη δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ πως και αυτή η πράξη της ήταν απολύτως νόμιμη.
Αναφέρεται επίσης στην περίπτωση της μελέτης του δρόμου Φλώρινα - Αετός που ο δήμος ανέθεσε με προγραμματική σύμβαση στη Δημοτική Επιχείρηση και αυτή, προκειμένου να ανταποκριθεί, συνεργάστηκε με τον κ. Αραϊλόπουλο. Ισχυρίζεται ότι η μελέτη παραδόθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση στο δήμο και ο εργοδότης (δήμος) πλήρωσε στον ανάδοχο (Δημοτική Επιχείρηση). Δεν γνωρίζω αν με τη σειρά της η Δημοτική Επιχείρηση, με το ποσό που έλαβε, ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή της προς τον εξωτερικό συνεργάτη της (Αραϊλόπουλο) ή επέλεξε να καλύψει άλλες υποχρεώσεις της. Εφόσον αυτό πράγματι συνέβη, γιατί πέραν της ηθικής του διάστασης, συνιστά και παρανομία; Ο κ. Αραϊλόπουλος βεβαίως έχει κάθε ηθικό δικαίωμα να διαμαρτύρεται, αλλά όχι και ο Βοσκόπουλος ο οποίος αν υπήρχε η παραμικρή παράνομη χρηματοδότηση είναι βέβαιο ότι θα την είχε ανακαλύψει με τον υπερβάλλοντα ζήλο που επιδεικνύει (εδώ ανακάλυψε προ δεκαετίας δαπάνη 200 ευρώ που αφορούσε αγορά redbull, όπως λέει αν δε κάνω λάθος).
Στο «βούρκο» που επέλεξε να κολυμπά ο Βοσκόπουλος δεν πρόκειται να τον σώσει κανένα σωσίβιο, ειδικά όταν αυτό είναι τρύπιο, και είναι βέβαιο ότι σύντομα θα βρεθεί στον πάτο του.

Αιμίλιος Ασπρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου