Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δήμου Πρεσπών για τον Ηλία Κωστένη

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών, σήμερα στις 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 17:00΄ συζήτησε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, την έκδοση ψηφίσματος για την απώλεια
της ζωής σε ώρα καθήκοντος του αστυνομικού Ηλία Κωστένη στην περιοχή (Αγκαθωτό) της Τοπ. Κοινότητας Βροντερού.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αφού άκουσε τα παραπάνω, μετά από διαλογική συζήτηση
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ Ι   Ομόφωνα.
Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο. 
Η απόφαση αυτή πήρε αύξων αριθμό 185/2013.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας δήλωσε για την απώλεια του αστυνομικού στο περιστατικό που συνέβη στο Αγκαθωτό Πρεσπών:
«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα το περιστατικό και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια αυτού του νέου ανθρώπου, που έφυγε άδικα από τη ζωή, προσπαθώντας απλά να κάνει τη δουλειά του. Ο αστυνομικός αυτός ήταν ένας ήρωας, όπως ήρωες είναι κι όλοι οι συνάδελφοί του. Είναι ήρωες γιατί καλούνται να εργαστούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα, ενώ γίνονται όλο και λιγότεροι. Ο Δήμος Πρεσπών συνεχώς καταβάλλει προσπάθειες για την υποστήριξη και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της περιοχής, κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε υποδομές. Η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι το γνωρίζουμε, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα βασικά. Οι Πρέσπες είναι σύνορα, με ό,τι σημαίνει αυτό. Οι άνθρωποι που τα φυλάνε αξίζουν προσοχή, σεβασμό και υποστήριξη, το λέω συνέχεια και σήμερα το επαναλαμβάνω, με τη χειρότερη αφορμή. Ο Ηλίας Κωστένης έφυγε, εκτελώντας το καθήκον του. Αυτό είναι το γεγονός. Τα γεγονότα πρέπει να  λαμβάνουμε υπόψη μας, πριν λάβουμε αποφάσεις.
Καλή ανάπαυση στον εκλιπόντα και καλή δύναμη στην οικογένειά του. Κουράγιο και δύναμη εύχομαι στους συναδέλφους του, που συνεχίζουν να κάνουν ένα δύσκολο έργο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου